Prince of Wales

Povestea Noastra

Casa Printul de Wales este o casa taraneasca traditionala fermecatoare, partial construita in 1777. In 1998, Alteta Sa Regala, Printul de Wales, a achizitionat aceasta casa prin intermediul Fundatiei sale caritabile din Marea Britanie, in dorinta de a incuraja si altii sa contribue la pastrarea patrimoniului arhitectural unioc al Romaniei. Zona saseasca a fost parasita aproape in intregime de sasii transilvaneni intrucat ei au emigrat in Germania dupa caderea comunismului.

In 2015, Casa a devenit sediul Fundatiei Printul de Wales Romania. A urmat un proces lung si atent de restaurare astfel incat locatia sa poata servi ca si centru de pregatire pentru comunitati locale din Romania. Cand nu au loc astfel de activitati casa poate fi inchiriata de turisti.

Valorile noastre

1. Simplitate si calitate
Camerele noastre au fost atent restaurate de mesteri locali pentru a da autenticitate si pentru a crea confort. Toate camerele au fotolii confortabile de citit, sunt mobilate traditional cu mobila veche restuarata si ofera facilitati pentru a va prepara o cana de ceai sau cafea. Toate baile au fie dus fie cada.
2. Istoria din spatele zidurilor
Casa abunda intr-un registru al istoriei si traditiilor acestor locuri intrucat dorim sa aducem omagiu sutelor de ani de istorie si locuitorilor dinaintea noastra, sasii transilvaneni. Speram ca va veti bucura de acest melanj eclectic de influente regionale si patrimoniul sasilor intr-unul din cele mai bine conservate proprietati din zona.
3. Mancarea noastra
Oferim oaspeților nostri mic dejun delicios cu preparate locale iar prânzul și cina se pot organiza la cerere. Serviciile de pregatire si servire a mesei se achită separat față de prețul cazării.
4. Filisofia noastra
Profitul din operatiunea comerciala este donat Fundatiei Printul de Wales din Romania. Fundatia a fost lansata in 2015 ca sa puna in practica viziunea Printului de Wales de a pastra traditiile si arhitectura locale, de a sustine comunitati rurale si de a promova dezvoltare durabila.